ETIKETA U STOLU

25.08.2016

Koncept Etiquette Lunch spojuje zážitek z formálního oběda v jedné z nejlepších brněnských restaurací a interaktivní, vtipné vzdělávání formou komentářů k jednotlivým chodům a k podávaným nápojům. Navíc výuka pravidel stolování, zákony servisu pokrmů a nápojů, stolničení a zvyklostí při jídle.

Část vašich obchodních jednání se odehrává v restauracích – buď zvete svého obchodního partnera, nebo jste zváni k diskuzi o spolupráci vy. Konzumace nápojů a jídel na vysoké úrovni zpříjemní obchodní jednání a pomáhá navázat dobré vztahy. Vyznáte se? Rádi byste pozvali svého partnera nebo partnerku na romantickou večeři při svíčkách do skvělých restaurací ve městě. Víte však přesně, jak se v tomto prostředí korektně chovat, jak zacházet s příbory a sklenicemi správně? Víte, jak předcházet trapným faux-pas?

Naučtě se:

  • Správně přijít a také korektně vejít do restaurace.
  • Vybrat pro svého partnera tu lepší židli, aby se cítil dobře ve vaší společnosti.
  • Objednávat u obsluhy tak, aby nedošlo k nedorozumění.
  • Vyznat se v základním názvosloví, které číšníci používají.
  • Mít přehled v příborech a vědět, jak jej správně držet a který kdy použít.
  • Ovládat umění konzumace pečiva (ano, toto umí málokdo).
  • Rozpoznat druhy a zacházet se sklenicemi na jednotlivé nápoje.
  • Jak správně jíst jednotlivé pokrmy (a jak krájet brambory).
  • Zacházet elegantně s plátěným ubrouskem a umět jím dávat znamení.
  • Jak zaplatit a kdy můžete nechat partnera platit za vás.

www.etiketaustolu.cz

Evropská unie - logo Jihomoravský kraj - logo ROP Jihovýchod - logo ICCA logo Czech Convention Bureau - logo

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.