Koishi fish & sushi je nejlepší restaurací v Česku

03.12.2012

Nejlepší restaurací v České republice se podle hodnocení Maurerova výběru Grand Restaurant 2013 stalo brněnské Koishi fish & sushi. Restaurant zaměřený na japonskou, rybí a českou moderní kuchyni obstál v konkurenci 837 gastronomických podniků a nechal za sebou i michelinskou hvězdičkou oceněné Alcron a La Degustation Bohême Bourgeoise. Koishi fish & sushi se stalo teprve druhým mimopražským restaurantem v historii výběru, který v anketě zvítězil, informovala za organizátory Dominika Vrkotová.

„Mám radost, že se výsledky hodnocení mění a že se mezi deseti nejlepšími ve všech hodnocených kategoriích prosazuje více mimopražských podniků. A to například z Brna, Mariánských Lázní, Vojetic na Šumavě, Tábora, Plzně, Karlových Varů," říká zakladatel ankety Grand Restaurant Pavel Maurer. Ten si zároveň pochvaluje, že se hodnocení expertů v Top 10 shoduje v 7 restauracích s hodnocením podle celorepublikové ankety.

Nezávislí hodnotitelé letos oznámkovali více jak osm stovek restaurací. Druhé místo v průvodci po nejlepších a nejzajímavějších gastronomických místech Česka obhájil Radisson Blu hotel, Alcron, třetí příčku obsadil Le Terroir. Alcron s „michelinským" kuchařem Romanem Paulusem se letos do výběru dostal již podvanácté. La Degustation Bohême Bourgeoise, kde vaří druhý český držitel michelinské hvězdy Oldřich Sahajdák, skončila na šestém místě. Historicky nejúspěšnější restaurací Maurerovy publikace Grand Restaurant je pražský podnik V Zátiší, který se do první desítky vešel již počtrnácté.

www.koishi.cz

Evropská unie - logo Jihomoravský kraj - logo ROP Jihovýchod - logo ICCA logo Czech Convention Bureau - logo

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.